Smarte innredninger gjør verksted og lager mer funksjonelle

Hvis du skal innrede et nytt verksted, eller kanskje bare omorganisere eller bygge ut et eksisterende, er oppbevaringsplass noe helt avgjørende. Det spiller ikke noe rolle om lokalet er stort hvis ting ikke har en fast plass. På mange måter vil faktisk lagerinnredningen være helt avgjørende for effektivt arbeid.

Robuste reoler som gir oversikt

På et litt større verksted vil det være helt avgjørende med god oversikt, og en lagerreol er ofte førstevalget når det gjelder å legge til rette for oppbevaring som er både lett tilgjengelig og plassbesparende.

Lagring av store og små maskiner, verktøy og deler stiller åpenbart høye krav til slike reoler, og det er lurt å gå for en robust løsning. Dessuten er det en fordel om reolen kan bygges ut over tid, slik at du ikke er nødt til å blande en rekke ulike systemer og formater.

Flyttbar oppbevaring – praktisk og fleksibelt

I mange verksteder og produksjonslokaler er det praktisk med flyttbar oppbevaring. Det kan dreie seg om de klassiske verkstedsskapene på hjul, eller andre løsninger som enkelt kan tas med fra et sted til et annet. For eksempel kan modulbaserte systemer være praktiske i et større lokale. Da er det mulig å starte et sted, og bygge opp et utvalg verktøy og deler basert på det du trenger akkurat den dagen.

Virksomhetens størrelse har åpenbart mye å si for hvilke løsninger som egentlig er mest praktiske, men fleksibilitet og mulighet for å bygge ut er viktig også for flyttbare oppbevaringssystemer. Det kan være nye rutiner eller krav som gjør at det er nødvendig å tilpasse lagerkapasitet, men det kan også være at man finner ut av smartere prosesser underveis. Da er det viktig at lagerinnredningen kan tilpasses etter virksomhetens behov, heller enn at det er nødvendig å tilpasse prosessene etter fysiske begrensninger i verkstedet. En smart innredning vil helt enkelt gjøre verkstedet mer funksjonelt og effektivt.