Smarte dusjløsninger som er både trygge og enkle å bygge

Badet er et av de mest sentrale rommene i boligen, en funksjonell og god dusjløsning er helt nødvendig. Samtidig er det å bygge eller renovere badet svært kostbart, både når det gjelder materialer og arbeid. Det finnes mange smarte løsninger som lar deg både spare penger og lage trygge løsninger i denne prosessen, dusjkar og våtromsplater er bare to alternativer.

Tette løsninger er avgjørende

Det er selvfølgelig vann og avløp som driver kostnadene på badet, ikke minst når en mengde overflater skal lages tette med membran og andre materialer. Noen steder er det mulig å komplettere med bygningsdeler som gjør et helt område tett, for eksempel kan et dusjkar være et godt alternativ når du vil at støp og varmekabler i området skal ligge tørt.

Akkurat dusjkar kan også sammenlignes med dusjkabinett når det gjelder gulvet, som i et dusjkabinett åpenbart er lukket – det er bare avløpet til sluk som må tas høyde for når det gjelder vannsikring. Et dusjkabinett kan være et alternativ som forlenger levetiden til et eldre bad.

Våtromsplater som alternativ til fliser

Et dusjkar kan erstatte fliser på gulvet i dusjsonen, men det er selvfølgelig nødvendig med en tett løsning på veggene. Husk på at det ikke er flisene som er vanntett, men membran under. Derfor kan såkalte våtromsplater være et svært godt alternativ, både når det gjelder pris og kvalitet. En våtromsplate er helt tett, samtidig som den kan monteres i en enkeltoperasjon.

I dag er moderne våtromsplater minst like flotte som de klassiske flisene, og de kan gi et røft og rent uttrykk. Kombinasjonen av våtromsplater, dusjkar og enkle dusjvegger kan gi en helt enkel og ren løsning, som samtidig er både robust og enkel å installere. På den måten kan du spare en god del penger når du skal ta fatt på en større jobb med rehabilitering eller oppussing av bad og våtrom.